Bushcraft Cursus


Ik trek regelmatig zelfstandig de natuur in. De tijd die ik als kleine jongen bij de scouting heb doorgebracht is wellicht een van de redenen waarom het gevoel maar terug blijft komen. Het gevoel van overgave, rust en ontspanning. Fantastisch. Nu ik eenmaal volledig gestopt ben met duiken had ik weer tijd om deze oude hobby weer nieuw leven in te blazen.

De term bushcraft kende ik toen nog helemaal niet. Totdat ik de videos van Ray Mears tegen kwam. In een soort van marathon heb ik alle videos van deze engelsman bekeken. Ik kon het maar niet loslaten.

Na het nodig speurwerk op internet kwam ik al snel uit bij EXTRA Survival & Bushcraft. Een bedrijf in Nederland die Bushcraft cursussen geeft. De nodige verhalen op de website, de sfeer foto’s en hun jarenlange ervaring maakte de keuze definitief.

Het boeken van de eerste cursus bij EXTRA duurde niet lang. Twee weken voor de cursus kreeg ik een instructiemail met de nodige informatie en uitleg. De verzamelplek was een kerk in het plaatje Vledder.

Eenmaal aangekomen bij de kerk, zie ik meer mensen rond hun auto lopen. Iedreeen stelt zich aan elkaar voor. Dan komt er een landrover aan. Een ‘groene’ man stapt uit. Hij stelt zich voor. Het is Lute. We rijden achter hem aan en stappen uit de auto bij een bos. Eenmaal in het bos gaan we rond het vuur zitten. Er is koffie en thee. We stellen ons aan elkaar voor. Daarna volgt de eerste cursus informatie. De cursus is begonnen!

Tijdens het rappe tempo van deze snuffel cursus Bushcraft gaf mij snel inzicht in wat er allemaal efficienter zou kunnen. Wat een kennis, ervaring en technieken hebben Lute en Aljo. Op alle vragen wel een goed antwoord.

Vuurmaken is voor mijn geen probleem maar in alle omstandigheden hmmm… deze skill moest ik maar eens beter onder de knie gaan krijgen.

Voor een trip met overnachting puilt met rugzak echt helemaal uit. Maar wat kan ik thuis laten? Kennis en ervaring weegt niets zeggen ze dan.

Hier een aantal foto’s.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.