Cybertracking


Wauw wat een belevenis… Na een aantal weekenden achter elkaar in de bossen te hebben geleefd heb ik de afgelopen 4 dagen de Cybertracking cursus gevolgd. Even wat achtergrond informatie over Cybertracking.

Louis Liebenberg heeft in Zuid Afrika deze diersporen cursus opgezet in twee onderdelen. Een daarvan is het beoordelen van de tracker zelf. De Cybertracking is door EXTRA Survival & Bushcraft naar Nederland gehaald. De naam Cybertracking heeft echter niets te maken met technologie. Juist het tegenovergestelde! Hulpmiddelen zoals meetlatjes, boekjes, touwtjes oid mag je niet gebruiken. En smartphones al helemaal niet!

De eerste twee dagen waren de voorbereidingen voor het uiteindelijke examen. Maandag en dinsdag het examen zelf. Deze voorbereidingen werden georganiseerd door EXTRA Survival & Bushcraft.

Enorm veel bijgeleerd en met de hakken over de sloot Level1 van Cybertracking gehaald. Erg blij met het behaalde resultaat maar vooral nog leergieriger over alles wat ik nu weer bijgeleerd heb. Eén ding is zeker. Volgend jaar ben ik er wederom bij.

De Cybertracking evaluators (David & Casey) en de 2013 deelnemers

De Cybertracking evaluators (David & Casey) en de 2013 deelnemers

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.