Even twee dagen buiten


Net terug van een twee daagse trip. Veel gezien maar deze keer weinig wild live zien lopen. Juist de camera meegenomen om het één en ander te spotten.. Helaas. Deze keer helemaal niets..

Het weer was erg aangenaam maar wel drukkend en af een toen een klein buitje. Na eenmaal de auto geparkeerd het bos in. Even laten kom ik verbodsbord tegen. Hmmm normaal staat dit bord hier nooit… Even omlopen dus. Even laten kom ik in het gebied waar ik een slaapplaats ga zoeken.

Wegens de dreiging van het weer meteen de tarp ophangen en brandhout verzameld. Dan is dat in iedere geval ‘binnen’. Onder de tarp had ik een plekje gemaakt waar het hout op twee balkjes van de grond ligt. Mocht het niet gaan regenen, gebruik ik dit hout voor de volgende dag. Het is nog lekker vroeg voor eendagtocht. Ik haal van de karrimor 45 de zijzakken af en de dagrugzak is klaar. Ik neem een aantal dingetjes mee. Eigenlijk zit dit standaard in de dagrugzak. Nu ook even de ‘millbank bag’ en een waterzak
meenemen. Vanmiddag op de terugweg naar het basiskamp ga ik water halen. Voor de mensen die het niet weten, de ‘millbank bag’ is een ‘grof’ waterfilter. Wel of geen filter, het is raadzaam het water altijd 5min te koken voordat je het drink!

Onderweg zie ik veel en ik spot een hert die mij ook ziet. Gelukkig een plaatje kunnen ‘schieten’. Na een kilometer of 7 besluit ik een hapje te gaan eten. Het is ondertussen 13h00. Ik had van huis een thermoskan met heet water meegenomen dus de koffie was snel klaar. Na een uurtje vertrek ik weer. Na een mooi rondje kom ik langzaam weer bij mijn basiskamp in de buurt. Eerst even water halen. Ik zoek een rustig plekje aan het water waar ik makkelijk bij het water kan komen en waar ook een boompje o.i.d. staat. Daar zal ik de ‘millbank bag’ ophangen. Hieronder ze ik een billycan die ik af en toe leeg in de waterzak. Na 2x de ‘millbank bag’ te hebben gevuld heb ik 4liter water gefilterd. Dit water ga ik gebruiken om te drinken en te wassen. Voor het wassen kun je het meteen gebruiken. Je kookt het water ook niet als je gaan zwemmen ;-) Ik mik de waterzak in de rugzak en na een aantal kilometer stap ik het ‘basiskamp’ weer binnen.

Even lekker zitten. Daarna hout verzamelen. Het hout wat ik al had verzameld laat ik onder de tarp liggen voor morgenvroeg. Tussendoor de exped down ‘opgeblazen’ en de slaapzak uitgerold. Lekker bedje ;-)

Tijd voor het avondeten. Vanavond eten we een soort van rijst/nasi. Ingrediënten: rijst, wortel, tomaat, bouillonblokje en stukjes droge worst. Eerst kook ik de rijst met wortel. Als ze gaar zijn, giet ik het af en doe er de bouillonblokje bij. Daarna de stukjes tomaat met stukjes droge worst. Even laten staan en klaar. Met een lepel eet ik uit de billycan. Ondertussen kook ik water voor een kopje thee.

Rond een uur of negen besluit ik te gaan slapen. In de nacht wordt ik wakker van burlende herten. Het is bronstijd en dat is wel te horen! Redelijk snel slaap ik weer.
Ik wordt ’s morgens tegen een uur of acht wakker. Pff kan er niet uitkomen. Ik draai me nog even om. Rond negen uur sta ik op. Eerst de slaapspullen opruimen. Dit doe ik meestal. De tarp laat ik natuurlijk eerste nog even hangen. Daarna ontbijten. Het water wat ik de avond ervoor al 5min had gekookt kan ik nu snel opwarmen en gebruiken. Scheelt weer hout en wachten. Om 10h00 besluit ik de boel verder in te pakken en te vertrekken. Alle sporen ruim ik op.

Na nog een mooi rondje, denk iets van max 8 tot kilometer, kom ik bij de auto. Tussendoor had ik even iets gegeten. Uiteindelijk ben en ik iets eerder terug dan verwacht. Rond 15h00 ben ik thuis. Het was weer een mooi tochtje.

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.