Otter Monitoring Regge (Overijssel) deel2


Henk zet alles op de gevoelige plaat

Henk zet alles op de gevoelige plaat

Gisteren samen met Henk van de Aa op pad. Wederom een deel van de Regge verkennen op aanwezigheid van Otters en andere dieren. Om 8h00 afgesproken in Lemelerveld bij Restaurant de Nieuwe Brug. Na kort bijpraten en een bakkoffie met een broodje gaan we snel op pad. Vandaag proberen we een groot gebied letterlijk en figuurlijk af te lopen. Tussendoor een aantal regenbuien maar dat weerhoudt ons niet! Veel sporen van dieren. Ook regelmatig horen we verschillende spechten die territorium-spelletjes aan het spelen zijn. Vos, das, ree, konijn, bruine rat, reiger we komen ze allemaal ‘tegen’. De das zien doet het hier erg goed. Veel latrines op verschillende plekken.

Helaas vandaag geen sporen van de otter(s) gevonden. Wel een enorm mooi gebied afgelopen. De Regge heeft net als de Vecht over een groot deel zijn natuurlijke oevers ‘terugkregen’. In dit deel van de Regge is de natuur de ‘baas’. Prachtige vlaktes, bosjes, weides waar de verschillende diersoorten hun gang kunnen gaan. Echt prachtig! Bij de stuw van Archem lopen we rustig door een vogelrustgebied, plotseling rennen er vanaf een soort van eilandje in de Regge drie reeën weg. Ze moeten hiervoor eerste door een stuk water zwemmen. Kletsnat komen ze eruit en kiezen het hazenpad. Daarna eenprachtige ‘vlucht’ door het rustgebied de dekking in. Ik had net genoeg tijd om de camera te pakken en dit te filmen.

Henk verteld tussendoor veel over het gebied en wat er allemaal aan vogels en dassen te vinden is. Op deze manieren leren we van elkaar.

Uiteindelijk komen we aan bij vistrap bij Hancate. Ondertussen is het bijna 17h00. Tjonge wat gaat zo’n dat snel. Binnenkort de rest van de Regge verkennen tot aan Hellendoorn. Kortom wordt vervolgd..

Deze enorme beuk heeft al veel meegemaakt

Deze enorme beuk heeft al veel meegemaakt

Bij de vistrap van Hancate. Enorm veel sporen

Bij de vistrap van Hancate. Enorm veel sporen

Kunstmatige oever voor oeverzwaluwen. Alle druk bezet

Kunstmatige oever voor oeverzwaluwen. Alle druk bezet

Prachtige oever van de Regge

Prachtige oever van de Regge

Prachtige natuurlijke oever van de Regge. Hier is het water de 'baas'

Prachtige natuurlijke oever van de Regge. Hier is het water de ‘baas’

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.