Over Survival


Het bekende SAS boek van John Wiseman

Het bekende SAS boek van John Wiseman

Het woord Survival is een Engels woord. In het Nederlands ook wel overleving genoemd. Als men het woord Bushcraft niet kent zegt men vaak Survival.

De meeste mensen kennen het woord Survival wel. Dit mede omdat er veel TV programma’s gaan over overleven uit een bepaalde situatie. Kenmerk van deze programma’s is veelal: veel lawaai, grote messen, veel spectakel, risico’s nemen et cetera.
Blijkbaar is dit voor TV zenders interessanter dan: gepland ergens naartoe gaan, je ding doen, risico’s vermijden en zonder kleerscheuren weer terug.

Het overal vanaf willen duiken en springen is vooral interessant spul voor de TV zenders van deze tijd.

Voor mij is overleven heel iets anders dan Bushcraft al hoewel ze wel een overlap kunnen hebben. Bij Survival wordt bijna alles gezien als zogenaamde ‘vijand’. En daar tegen proberen te ‘vechten’.
Bij Bushcraft weet je dit om te draaien in iets positiefs. Na mijn idee doe je ook geen Survival maar kom je ongepland in een Survival of wel overlevingssituatie terecht.

Maar zoals reeds genoemd zijn er wel overeenkomsten. Denk aan hoe meer je van de natuur weet hoe beter deze te gebruiken. Tevens zijn de technieken veelal uitwisselbaar.

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.