Reunie Remco


Gezellig bij het vuur zitten

Gezellig bij het vuur zitten

Remco ken ik van de bushcraft cursus. Sindsdien spreken we ongeveer twee keer per jaar af. Een soort van reunie. Om en om verzorgen we het eten. Dit keer was ik aan de beurt.
We konden gebruik maken van het terein van Martin. Daar kunnen we legaal bivakkeren en vuur stoken.

Vrijdagavond rond 18h00 kwam we aan. Daarna snel het bos in. Langzaam werd het alweer donker. Eerst maar even een plekje zoeken en dan snel hout verzamelen. Ik het donker kunnen we dan onze basha’s ophangen. Ondertussen begon het langzaam een beetje te regenen. Mijn slaapplaatst voor de komende twee nachten was snel ingericht. Meteen maar vuur maken voor een bakkie koffie en warmte (jungle TV).

Remco’s onderkomen was ondertussen ook klaar. Gezellig bij het vuur praten we over van alles. De verhalen en de warmte van het vuur houden ons lang wakker.De volgende ochtend werden we langzaam wakker. Na een bak koffie en een uitsmuiter, was het tijd voor een wandeling. De visspullen had ik meegenomen. Dus meteen maar de fuik en de nachtlijn uitzetten. We kijken wel wat er komt. Ik had ook mijn bewegingscamera en een hark meegenomen. Tijdens ons wandeling verschillende soorten van sporen gezien. Uiteindelijk geen geschikte plek gevonden om de bewegingscamera te plaatsen. Wel een aantal ‘tracktraps’ gemaakt. Dit zijn sporenvallen gemaakt van los zand. Sporen en prenten blijven in dit losse zand zichtbaar. De ondergrond is hard en de hark komt goed van pas. De rest van de dag vol gemaakt met van alles en nog wat.

Het avondeten:

 • Gebakken aardappelen
 • Boontjes met spekjes
 • Gebraden Worsten
 • Eekhoorntjesbrood

Als toetje een gebakken banaan met chocolade.

De avond duurde nog lang en het was alweer zondag. Na het ontbijt was het inpakken en naar huis. Maar eerst nog even langs de sporenvallen. En ja hoor raak! In één van de sporenval staan sporen van een steenmarter en een kat.

 

Fuik, nachtlijnen en bewegingscamera

Fuik, nachtlijnen en bewegingscamera

De gevonden veren na één rondje wandelen

De gevonden veren na één rondje wandelen

Erwtensoep met extra worst!

Erwtensoep met extra worst!

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Het avondeten

Het avondeten

Stokbrood

Stokbrood

Het toetje - banaan met chocolade

Het toetje – banaan met chocolade

Het basiskamp

Het basiskamp

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Reacties op dit artikel:
 1. Remco schreef:

  Heey Erwin

  leuk blog man heb net even alles doorgekeken ziet er top uit
  ga het zeker volgen ! groetjes Remco

 2. Wim schreef:

  Volgens mij geen eekhoorntjesbrood maar kastanjeboleet. Lijkt er wel op. Buisjes aan de onderkant worden blauw bij aanraking. Dat gebeurt niet bij eekhoorntjesbrood. Wel smakelijk, evengoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.