Snel nog even weg


Vandaag ook nog even de rugzak kunnen pakken. Mijn dag-rugzak staat eigenlijk altijd klaar voor vertrek. De laatste dagen was het alleen maar regen maar vandaag niet. Ik kon deze dag dus niet later schieten!
Onderweg lekker wat krenten verzameld en topjes van brandnetels. Onderweg heb ik de topjes al lopend opgegeten. Ze zijn bijna allemaal rijp en de volgens hebben ze nog niet gevonden. Pakken dus. Tijdens de lunch heb ik de krenten gemengd met een appeltje welke ik klein kan gemaakt. Een soort van vruchtencocktail. Helaas geen foto van gemaakt. Lekker frisje smaakje en zeker een aanrader!
Vandaag mijn nieuwe Nalgene RVS maar eens een zwart kleurtje geven. Na lang zoeken heb ik het idee van Dave Canterbury toegepast.
Het is eigenlijk een bekspannervoor een grote vis. Dus even langs de viswinkel. De uiteinden even omgebogen en klaar. Scheelt weer boren of wat dan ook aan de fles. Ik kan deze spanner ook gebruiken voor mijn RVS mok. Het is meteen een stuk efficiënter als je het water of wat dan ook direct boven een vuurtje kunt hangen. Scheelt wachten en brandstof.
Groot voordeel van deze metalen spullen is dat je ze kunt ontsmetten op het vuur.
Op de zandplek stonden veel grove dennen. Meteen maar zoeken naar harsmannetjes als je er toch langs loopt. Uiteindelijk 33stuks gevonden. Dit is eerst wel weer voldoende. Eén harsmannetje brand zo 3-5minuten.
Nog een aantal reeën, hazen en kiekendieven gezien. Lekker als je zo rustig door de natuur loopt. Echt op en top genieten.

Hier ook nog wat foto’s.

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Reacties op dit artikel:
  1. Tara schreef:

    Heerlijk he, even genieten van de natuur! ik ben laatst een weekendje weg geweest. Toen ben ik ook heerlijk gaan wandelen in de natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.