Trektocht Cairngorms Schotland mei 2016


Eindelijk was het zover. Na alle voorbereidingen en weekendjes weg was het zover. Deze trip stond al even gepland. Helaas verliep het anders dan verwacht.

 

De voorbereidingen

Nu Remco eenmaal de cursus in Schotland had gevolgd en we regelmatig met elkaar op pad waren geweest waren we er allebei klaar voor. De laatste weekenden in Duitsland hebben we veel aandacht besteed aan doornemen checklists, spullen, eten en drinken. Voor Remco zou het de eerste keer zijn dat we een stevige trektocht gaan maken dus we laten niets aan het toeval over.  Voor meer tips voor het voorbereiden van een trektocht, lees dan mijn eerdere artikel genaamd ‘Het plannen van een avontuur‘.

De trektocht

Eenmaal aangekomen in de haven van Newcastle, zijn we meteen doorgereden richting Schotland. Maar eenmaal in de Cairngorms zijn we een paar keer gestopt om te genieten van het prachtige landschap. Wat een mooi gebied. We zien ook meteen dat het flink ruig kan zijn. We zien de sneeuw zelfs nog op de toppen liggen. In de omgeving van Ballater zoeken we een geschikte overnachtingsplek. We zijn ondertussen ook wel toe aan een lekkere bak koffie. De reis naar het noorden heeft toch nog even 6 uur geduurd. Kortom zeil ophangen en koffie zetten.

De rest van de week zal het ongeveer hetzelfde gaan. ’s Morgens de basha in de rugzak de gehele dag genieten van de prachtige omgeving en aan het eind van de middag een plekje zoeken voor de avond en nacht. En dat 5 dagen.

Hier een korte video van ons avontuur.

Soms zit het mee.. soms zit het tegen. Kortom… Deal with it
Helaas moesten we de trip wegens een fikse knie blessure eerder beëindigen. Waarschijnlijk door overbelasting al op één van de eerste dagen. We zijn de rest van de dagen in andere gebieden in Schotse bossen blijven hangen. Al met al blijft het een mooi avontuur welke we nog een keertje af moeten maken 😉

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Reacties op dit artikel:
  1. cees schoutsen schreef:

    Mooie tocht man,
    gr
    Cees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.