Trektocht in Duitsland


Vergezicht over het landschap

Vergezicht over het landschap

Het stond al even op de wachtlijst maar afgelopen weekend was het dan zover. Op mijn bucketlist stond een prachtig mooi gebied in Duitsland. Heuvelachtig tot kleine bergen tot maximaal 1km hoogte.

Het was allemaal een beetje lastminute werk. In eerste instantie zou ik de bushcraft cursus meedraaien. Op mijn aangeven gaf Ted aan het weekend graag over te willen nemen.

Plotseling had ik een weekend helemaal niets!!!

Snel een mail rondgestuurd voor een buddy. Ten eerste voor de gezelligheid maar ook voor de veiligheid. Je weet maar nooit.

Al snel reageerde Remco. Remco heb ik leren kennen tijdens een bushcraft cursus. Sindsdien gaan weongeveer twee keer samen het veld in.

Nog een kleine week en dat was het zover. Het plan was om vrijdagmorgen te vertrekken en zondag in de loop van de middag weer thuis te komen. Voordat we het wisten was het vrijdag. Tussendoor de nodige mailtjes uitgewisseld wie neemt wat precies. Het plan was een trektocht te maken dus zo licht als mogelijk reizen.

Thuis had ik al de nodige uurtjes boven de stafkaarten gehangen. Veel vragen:

• Waar precies beginnen?

• Hoever lopen op een dag?

• Waar is allemaal water?

• Waar overnachten?

Mijn totale uitrustig had een gewicht van 11kg. Daar kwam nog 2liter water en bijna 1kg aan eten bij. Het kan ’s nachts nog vriezen dus een iets dikkere slaapzak was zeker wenselijk. Goed slapen is belangrijk. Je houdt het anders gewoon niet vol. Na een dag lopen wil je gewoon lekker in je warme slaapzak kunnen kruipen.

Vrijdagmorgen stond Remco om 9uur voor de deur. Na een bak koffie snel door naar Duitsland. Na een paar uur rijden waren we er. Het was even zoeken naar een juiste startlocatie.

Mijn slaapplek

Mijn slaapplek

 

Prent van een Wasbeer

Prent van een Wasbeer

Op locatie snel de rugzakken op en gaan.

Rond een uur of half zeven waren we op locatie voor onze eerste overnachting. We hadden ongeveer 11km gelopen en prachtige plekjes al gezien. Als echte Hollanders was het wel weer even wennen aan al die heuvels.

Zaterdagmorgen waren we al vroeg wakker. Remco was al om zes uur wakker dus ja er ook maar uit. Na het inpakken ontbijten met een lekker bak koffie. Koude start is belangrijk. Warm worden duurt niet lang in heuvelachtig terrein. Remco noemt zijn rugzak ondertussen kachel. Zit wel wat in want je krijgt het vanzelf warm ;-)

Tussendoor een lunch. En wederom de nodige vergezichten gezien. Remco eet broodjes en ik noodles. Daarna weer verder. Niet alle paden zijn op de stafkaart goed aangegeven. Later snap ik ook hoe dit komt. Als de bosbouw hier aan de slag gaat maken ze gewoon nieuwe paden. Na een paar jaar kun je deze paden niet meer onderscheiden van andere paden. We gebruiken alleen kaart en kompas. En zo navigeren we door het gebied. We gebruiken de omgeving om onze positie te bepalen. Mbv de nodige gsm masten in het landschap maken we kruispeilingen en traceren zo precies waar we op de stafkaart zitten.

Tegen de avond is het even zoeken naar een juiste bivak locatie. Uit het zicht, brandhout, water, vlak terrein et cetera. Een trektocht maakt je flexibel want het is zoals het is. Aanpassen dus.

Al snel hebben we een vuurtje en gaan eerste even een bak koffie drinken. Even bijkomen en het plan bespreken. We hebben nog genoeg daglicht dus dat is zeker geen probleem.

Ondertussen koken we de eerste liters water alweer. Daarna gaan we om en om onze zeiltjes opzetten. Daarna gezamenlijk eten en praten we over de avonturen van vandaag. Vandaag ongeveer 18km gelopen door heuvelachtig terrein. Soms pittig maar zeker te doen. We komen op hoogtes van ruim 600meter en kijken om ons heen. Wat is het hier prachtig mooi!

Rond een uur of tien schuiven we in onze slaapzakken. Lekker slapen en morgen vroeg weer op.

We zijn allebei vroeg wakker. Na het ontbijten inpakken en langzaam terug naar de auto. Ook nu nog even pittig omhoog klimmen. Rond twaalf uur nieuwe tijd komen we aan bij de auto. Even bijkomen, wat drinken en de terugreis begint. Eind van de middag komen we thuis. Remco pakt zijn spullen snel over en rijd ook naar huis. Het was weer een mooi avontuur!

Prachtig uitzicht over één van de meren

Prachtig uitzicht over één van de meren

 

Uitzicht over het landschap en rivier

Uitzicht over het landschap en rivier

 

 

Remco met rugzak (aka kachel)

Remco met rugzak (aka kachel)

 

 

 

Selfie na een stukje klimmen

Selfie na een stukje klimmen

 

Korte stop

Korte stop

 

Uitzicht na een stevige klim

Uitzicht na een stevige klim

 

Water uit de natuur

Water uit de natuur

 

Niet echt vlak

Niet echt vlak

 

Waterkoken boven een lekker vuurtje

Waterkoken boven een lekker vuurtje

 

Billycan

Billycan

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Reacties op dit artikel:
 1. Jasiu schreef:

  Goed en mooi verslag van een mooie trip ..
  “keep up the good work ” !!

  gr. Jasiu

  (mooie blog)

 2. Wido schreef:

  Mooie trip Erwin! Ziet er goed uit……

 3. Erwin schreef:

  Bedankt Wido!
  Was zeker meer dan de moeite waard!
  Groeten
  Erwin

 4. JVL schreef:

  Geweldig! vooral de laatste foto is prachtig.

 5. Remco schreef:

  Hey Erwin

  Super leuk verslag van een top weekend !
  Bedankt dat ik mee kon
  Groetjes Remco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.