Uitwaaien


photo-2016-11-03-10-56-28_1151

De stafkaarten uitgelegd

Hallo volgers,

Net terug van een weekend hiken in Duitsland. Deze keer in de omgeving van Winterberg. Afgelopen week nieuwe stafkaarten besteld. Die waren op de mat gevallen. Deze konden we mooi gebruiken. Achteraf de kaarten niet gebruikt.

Het was weer tijd om er samen met Remco op uit te gaan. Beiden een drukke zomer gehad. Ook was het hoogtijd om elkaar weer eens bij te praten over van alles. Vrijdagmorgen haalde Remco mij op. Na een rondje koffie en zelf gemaakte koekjes van eikelmeel mijn spullen de auto in en op weg naar de Duitse grens. Na 2 uur rijden waren we in de omgeving.

Het was even zoeken naar een geschikte parkeerplaats. Eenmaal geparkeerd waren we snel weg. Het was al wat later dan verwacht en we moesten ook niet te lang wachten met het zoeken naar een slaapplaats. We vonden al snel iets. Langs een beekje, uit de wind en genoeg brandhout.

photo-2016-11-05-07-58-07_1155

Mijn slaapplaats. Detail is de toplijn die bevestigd is aan een balk, klemmend tussen twee bomen.

Na het ophangen van de basha’s snel het vuur aan. Ondertussen was het al donker. Het uitrollen van de slaapzak kan ook wel later. Eerste vuur, water koken en wat eten.

Ondanks de goede weervoorspellingen, viel het weekend qua weer een beetje tegen. Erg koud en nat. Remco had thuis even gekeken wat hij beter niet had kunnen doen… Klopte wederom van geen kant. Kortom gewoon gaan en dan zie je het wel.

In de nacht van vrijdag op zaterdag veel regen gehad. Gelukkig heb je daar in je slaapzak en onder je basha weinig last van. Ik had mijn waterflessen gevuld met heet water en deze gebruikt als kruiken. Ondanks de dunnere slaapzak heerlijk warm gehad. Ik merkte zelfs dat de ‘kruiken’ mijn matje opwarmde en dit zorgde weer voor een geleidelijke afgifte aan warmte. Het zijn soms kleine dingen om comfort te krijgen maar ook om licht te reizen en het toch warm te houden.

Video details toplijn.

photo-2016-11-05-10-29-53_1159

Rugzak met kaart en kompas.

 

Eerst ontbijten en daarna op weg om een nieuw gebied te verkennen. Echte prachtig hier. Onderweg een aantal potentiële andere slaapplaatsen gespot met prachtige uitkijk op een vallei. De kleuren zijn nu echt prachtig in het bos. Met de nodige doorsteken een lunch, heuvel op en af, werd het langzaam alweer tijd voor een slaapplaats. Vandaag mooie plekjes gezien met prachtige smalle trails door het bos.

 

 

Een geschikte slaapplaats vinden ging deze keer iets lastiger. Soms zit het mee soms zit het tegen 😉
We moesten nog even verder. Maar uiteindelijk weer een prachtige plek gevonden. Wel erg nat in deze omgeving. Even werken om het vuur aan te krijgen en te houden. De rest van de avond drogen we het hout eerst voordat dit het vuur raakt. Na het ophangen van de basha’s eerst een bak koffie. Daarna zien we wel weer 😉

 

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. De vochtige atmosfeer helpt ons in ieder geval, de rook van ons vuur doen verbergen.

 

 

Ook nu slapen we naast een klein stroompje. Het is niet diep genoeg om je billycan doorheen te halen. De deksel dient uitkomst en gebruiken we als opschep beker.

photo-2016-11-05-10-47-54_1161

Prachtig uitzicht en allemaal sporen van wild zwijn, edelhert en reeën.

 

 

We hadden geen menu’s gedeeld maar vanavond eten we allebei een pasta. Toevallig want de avond ervoor hadden we allebei zetmeel van aardappelpuree. Voor mij was dit gebakken gehakt met een uitje en rodekool. Heerlijk en super licht om mee te nemen.

 

Wederom een prachtige trip met een fijne maat!

photo-2016-11-05-10-48-41_1165

Remco is aan het genieten

photo-2016-11-05-10-49-02_1166

Gaaf. Lekker buiten zijn!

 

 

photo-2016-11-05-14-58-40_1168

Waanzinnig oude beuk. Remco staat ernaast.

photo-2016-11-06-08-58-02_1171

Prachtig uitzicht en dreigende lucht.

 

photo-2016-11-06-08-58-40_1178

Selfie

photo-2016-11-06-09-00-17_1181

Weg of rivier. Lastig met al die regen.

 

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Reacties op dit artikel:
 1. Reinier Kok schreef:

  Hoi Erwin,
  Mooi verslag van jullie tocht!
  Leuk om te horen dat met je “fijne maat”, mijn zoon, kunt genieten
  van de natuur.
  Mvg,
  Reinier Kok

  • Erwin schreef:

   Hoi Reinier,
   Leuk dat je deze blog hebt gevonden! Er staan nog genoeg anderen avonturen op dit ik samen met Remco heb beleefd.
   Geniet ervan. Zo heb ik al een aantal keren naar je prachtige foto’s gekeken.
   Groet
   Erwin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.