Volg de sporen van een Das…


Maandagmiddag nog even het bos in geweest. Er lag nog _net_ genoeg sneeuw om een burcht van een Das te vinden. Een burcht is een soort van huis onder de grond. Ze leven daar soms met grote families samen.

De Das is intelligent, sociaal, kan goed ruiken en is netjes en schoon. Ik kom vaker in dit gebied maar een burcht heb ik tot op de dag van vandaag nog niet kunnen vinden. Ik kom echter wel met regelmaat de prenten van een Das tegen. Een Das heeft vaak meerdere burchten. Vaak ook wel satelliet burchten genoemd. Dit zijn kleine burchten voor een kort verblijf.

Het plan was de sporen van de Das te volgen tot aan de burcht. En met sneeuw gaat dat een stuk eenvoudiger! Uiteindelijk een ‘begin’ van een spoor gevonden waar ik ze meestal tegenkom. Deze na veel zoeken (tracking) kunnen volgen over een afstand van ongeveer 3km. Dit viel niet mee want niet overal lag genoeg sneeuw of helemaal geen sneeuw… Ook kan een das zomaar afbuigen of teruggaan. Goed opletten dus! Op een aantal plaatsen ook krap plekken gevonden. Meestal zoeken ze dan naar eten.Uiteindelijk ging de Das over een slootje de landerijen op. Daar ben ik gestopt. Op het land lag praktisch geen sneeuw meer en ondertussen werd het alweer donker. Vandaag is de Das me te slim af. De volgende keer hier het spoor weer oppakken. Bijna 4uur aan het tracken geweest. De burcht vandaag niet gevonden maar wel een groot gebied uitgesloten. Tenminste dat denk ik ;-)

 

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.