Vuur en Bivak Cursus


Foto gemaakt door René Nauta

Foto gemaakt door René Nauta

Afgelopen weekend de cursus ‘Vuur & Bivak’ gevolgd. Het weekend begon koud, sneeuw en een bevroren grond. Echt koud! Mijn thermometer gaf -8graden aan. Later begon het hard te waaien en daarna ‘zwaar’ te dooien. Alles zeik en zeik nat… Alles moet dan kloppen om met natuurlijke materialen nog vuur te kunnen maken.

Er zijn ook natuurlijke onderkomens (shelters/bivak) gebouwd. Dus volledig waterdicht en van natuurlijke materialen. Ik heb geslapen in een lean-to model. Dit was zeker niet de eerste nacht in een natuurlijke onderkomen maar blijft een mooi gebeuren. Halverwege de nacht begon het te regenen en dus ook te dooien. In een natuurlijke onderkomen hoor je helemaal niets van de regen.

De cursus bestaat uit veel technieken, tondel in verschillende omstandigheden, en natuurlijk veel vuurtjes maken. Tijdens de cursus nog met vuurboog nog een kooltje kunnen draaien. Daarna aangeblazen tot vuur!

Kortom weer eenleuke en leerzame cursus. Zeker een aanrader als je meer wilt weten van ‘Vuur en Bivak’ in verschillende omstandigheden. Voor mij een essentiele cursus als je trektochten wilt gaan doen. Hier nog een aantal foto’s
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.475196845860730.98785.264435270270223&type=1

Foto gemaakt door René Nauta

Foto gemaakt door René Nauta

Mijn 'halve' lean-to onderkomen

Mijn ‘halve’ lean-to onderkomen

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.