Youtube video – Vuur maken met lucifer en bundels


Vuur maken met lucifer en bundels

Vuur maken met lucifer en bundels

Vuur maken kan op verschillende manieren. Hier een video over vuur maken met lucifer en bundels.

Zoek een veilige en geschikt plek. Verwijder voorzichtig ruim de humeslaag tot op het zand. De vuurplek moet minimaal 2x zo groot zijn als het vuur zelf. Maak nooit vuur op de humeslaag! De humeslaag bestaat uit organisch en brandbaar materiaal.

Maak een klein vlondertje van droge takjes. Het vuur starten we op deze vlonder. De vlonder voorkomt dat vocht uit de grond je vuur dooft. Als het vuur eenmaal brandt heeft het genoeg kracht en is dit geen probleem meer. Gebruik vooral veel dunne takjes. Met dun bedoel ik te beginnen bij lucifer dik en langzaam oplopend. Sorteer de bundels op dikte. Voor een snel lunch vuurtje is vooral veel en dun hout nodig. Dunne takjes geeft veel hitte en bijna geen afval zodat je snel verder kunt.

Het voordeel van bundels t.o.v. andere vuurmodellen is dat je ze kunt verleggen als ze op het vuur liggen. Beetje optillen, naar links of rechts. Geen probleem. Zodra de vlammen door de bovenste bundel komen leg je de volgende erop. Leg de volgende bundel haakt op de voorgaande. Om deze manier heb je altijd het vuur onder controle en krijgt het voldoende zuurstof om te branden.
Hier de korte video.

The following two tabs change content below.

Erwin

Hallo, Ik ben Erwin Koekoek en blogger van deze site. Tijdens mijn jeugd heb ik jaren lang bij de scouting gezeten. Veel buiten en bezig in de bossen. Altijd een liefhebber geweest van de natuur en het buitenleven. Ik hoop mijn enthousiasme en passie voor de natuur over te kunnen brengen aan anderen. Alle verhalen en teksten op deze BLOG zijn persoonlijke opvattingen en uitingen.

Laatste berichten van Erwin (toon alles)


Reacties op dit artikel:
  1. Remco schreef:

    Heey Erwin

    leuk filmpje man ! ik heb laatst ook een vuurtje gemaakt met 1 lucifer
    alleen gebruikte ik een aantal feather sticks werkte ook goed

    Groetjes Remco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Klik hier om een eigen avatar toe te voegen.